zondag 1 juni 2014

Verslag rit te Overpelt

Ganse peloton gedubbeld door Poolse leiders in 2e rit Belgische Tandemrace te Overpelt   


De vrijdagrit in de Belgische Tandemrace werd traditioneel georganiseerd door Wielerclub Hand in Hand te Overpelt.

Al in de 1ste van de 21 af te leggen rondes ging het Poolse team Kolodziejczuk-Korc er als een speer vandoor.  Al gauw fietsten zij een voorsprong van 2 minuten bij mekaar mede door het feit dat er in het peloton niet echt achtervolgd werd.  Het begon op een heruitgave van de rit in 2013 te Overpelt te lijken.  Ook toen werd het een vroege ontsnapping van de Polen die toen er net niet in slaagden het peloton te dubbelen.  Vanaf de 5de ronde kwam er dan toch wat meer reactie vanuit het peloton waardoor het in drie verschillende stukken uiteen viel.  Vooral de Franse en de Nederlandse teams ondernamen nog verwoede pogingen om de voorsprong van de Polen, die ondertussen reeds opgelopen was tot boven de 3 minuten, te verkleinen.
Maar door het knappe afstopwerk van de andere Poolse teams was er echter geen enkele ontsnapping succesvol en een aantal ronden verder viel het dan ook compleet stil waardoor alles weer terug samen kwam in het peloton.  Hierdoor slaagden Kolodziejczuk-Korc er uiteindelijk in om in de voorlaatste ronde het ganse peloton te dubbelen !  Het Nederlandse team Demas-ter Hennepe eindigde tweede met een achterstand van meer dan 4 minuten op de ritwinnaars en nieuwe gele-trui dragers.
De groene trui veranderde opnieuw van schouder en wordt morgen in de rit te Hulshout gedragen door de Poolse ex-gele trui Polak-Ladosz.

De dames maakten er een eerder rustige wedstrijd van waarbij omzeggens gans de wedstrijd de 9-koppige groep samen bleef.  In een adembenemende millimeter-sprint wonnen de Britse dames Turnham-Hall voor de Ierse dames.  Vijf teams eindigden binnen dezelfde seconde.  Turnham-Hall starten morgen opnieuw in de witte leiderstrui. 

Morgen wordt in Hulshout gestart met een tijdrit op de piste om 10u00, gevolgd door een rit in lijn in het Industriepark met start om 15u.  
Zondag wordt de Belgische Tandemrace afgesloten met de traditionele rit te Essen om 12u.

Meer informatie omtrent onze Belgische Tandemrace vindt U terug op onze website http://ww.tandemrace.net
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten