zondag 1 juni 2014

Verslag slotrit te Essen

Poolse en Britse eindzeges niet meer in gevaar in Belgische Tandemrace

Zondag werd de 28ste editie van de Belgische Tandemrace voor Visueel Gehandicapten afgesloten met de traditionele rit te Essen. 

Er werd aan een hels tempo gestart waardoor de groep zeer snel uitgedund werd tot een dertiental tandems.  Aan een gemiddelde snelheid van meer dan 45 km/h werden de eerste ronden afgemaald en gecontroleerd door een Pools blok om de gele trui van Kolodziejczuk veilig te stellen.  Hoe hard de Britse, Nederlandse en Franse teams ook probeerden, zij geraakten de ganse wedstrijd niet uit de greep van de Polen.  De Poolse geletruidragers werden in de 17de ronde echter geveld door bandbreuk.  Moment daar voor het Nederlandse team ter Schure-Fransen om in de tegenaanval te gaan en nog een ultieme poging te doen om de gele trui alsnog te pakken te krijgen.  Maar de voorsprong van 4 min 20 sec bleek een onoverbrugbare kloof en meer dan voldoende voor de Polen om hun trui niet in gevaar te brengen.  Zij moesten aan de finish 1 min 37 sec toegeven op de overwinnaar en schrijven dus de eindoverwinning van de editie 2014 van de Belgische Tandemrace op hun naam !
Plaatsen 2 en 3 waren voor Frankrijk en Polen in deze rit.

Het eindpodium was zeer internationaal getint dit jaar met de Polen als eindoverwinnaar en Nederlanders en Britten op de 2de en de 3de plaats.
Polen ging ook met de beker voor het beste landenklassement naar huis.

Bij de dames kwam de witte trui van het Britse team Turnham-Hall nooit meer in gevaar.  Zij bleken in deze Tandemrace oppermachtig en wisten letterlijk elke rit te winnen.  In het eindklassement worden zij gevolgd door de Poolse wereldkampioenen en de Ierse dames Dunlevy-Mc Crystal.

Deze 28ste editie mag zeker weer een enorm succes genoemd worden en vol verwachting kijken we reeds uit naar onze volgende 29ste editie, die plaatsvindt van 14 mei t.e.m. 17 mei 2015.


Meer informatie omtrent onze Ronde vindt U terug op onze website http://www.tandemrace.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten