zondag 1 juni 2014

Verslag tijdrit en rit in lijn te Gedinne

28ste Belgische Tandemrace voor Visueel Gehandicapten van start op het motocircuit van Gedinne

De Belgische Tandemrace voor Visueel Gehandicapten ging van start met een tijdrit over 5 km op het motocircuit te Gedinne.  Voor deze 28ste editie van de Belgische Tandemrace, een door de UCI als C1 erkende wedstrijd, meldden zich in totaal 30 deelnemers aan uit 11 verschillende landen.
Nieuw dit jaar is het puntenklassement voor de dames met een roze trui voor de leid(st)ers !   Zo hebben we 2 wedstrijden in 1 met totaal gescheiden klassementen in tijd en op punten voor de dames en de heren
Bij de dames stond in de tijdrit lange tijd het Poolse damesteam aan de leiding maar de als laatst gestarte Britse Turnham, eindoverwinnaar van vorig jaar, wist hun tijd nog te verbeteren met 14 seconden waardoor zij in de namiddagetappe met de witte leiderstrui van start ging.
Bij,de heren werd het sterke Britse team geveld door materiaalpech waardoor het Poolse team Polak-Ladosz met een gemiddelde snelheid van 47,18 km/u de tijdrit  op hun naam wisten te schrijven voor ter Schuure-Fransen uit NL en Kolodziejczuk-Korc uit Polen.
Polak-Ladosz vingen de eerste rit in lijn in de gele leiderstrui aan !

De rit in lijn over 75 km ging snoeihard van start met aanvallen van een aantal  Poolse en Nederlandse teams.  In de afdaling waar we snelheden van bij de 80 km/h noteerden, werd er door het peloton telkens stevig aan de boom geschud waardoor de groep al snel uitgedund werd tot een dertiental tandems.  Zij bleven heel lang samen en controleerden de koers tot in de 10de van de 15 af te leggen ronden 2 Nederlandse en 3 Poolse teams het hazenpad kozen samen met de Britse pechvogels van deze morgen.  Zij hielden er een stevig tempo op na zodat ze niet meer terug gegrepen werden door het peloton en met zijn zessen voor de overwinning sprintten.  Hierbij toonden de Britten dat zij inderdaad van een schitterende klasse getuigen en wonnen overtuigend de sprint voor Polak-Ladosz en De Vries-Kleinjan.   Zij worden ook de nieuwe leiders in het klassement en vertrekken morgen in de gele trui te Overpelt voor de tweede rit in lijn om 15u.

Ook bij de dames bleef het peloton heel lang samen.  In de voorlaatste ronde wisten de drie supersterke damesteams, de drie eersten uit de tijdrit van deze morgen, zich af te scheiden van de rest.  Het was uiteindelijk opnieuw Turnham-Hall die de sprint wonnen voor de Ierse Dunlevy-McCrystal.  De Ierse dames vertrekken morgen te Overpelt in de roze leiderstrui in het puntenklassement en Turnham-Hall in de witte leiderstrui.
Vermeldenswaardig is de zeer mooie prestatie van het Belgische damesteam De Coster-Monsieur met een weliswaar 9e plaats maar met “slechts” 12 minuten achterstand tov de toppers op dit loodzware parcours !


Meer informatie omtrent onze Ronde vindt u terug op onze website www.tandemrace.net

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten