maandag 9 mei 2016

Verslag rit te Essen

Poolse en Ierse overheersing in Belgische Tandemrace

Zondag was de Belgische Tandemrace te gast te Essen voor de allerlaatste rit van de Belgische Tandemrace waar ons een ongelooflijk warme ontvangst te beurt viel !
Er werd keihard van start gegaan met in de eerste ronde onmiddellijk een ontsnapping van de Poolse leiders en een Canadees team.  De Canadezen hadden 5 seconden goed te maken om nog een 3de plaats te bemachtigen op het eindpodium.  Helaas slaagden ze hier niet in ondanks hun diverse aanvalspogingen.  Het peloton maalde de kilometers onder een gezapig tempo af wat maakte dat we met een 13-koppige groep naar de aankomst gingen.
In de eindsprint waren het opnieuw de Poolse leiders die te sterk waren voor het Franse team Debeaupuits-Dhinnin en de Nederlandse groene trui de Vries-Bos.

Polak-Ladosz schrijven  met verve de eindoverwinning van de editie 2016 van de Belgische Tandemrace op hun naam met een voorsprong van 2min 4sec op het Britse team Bate-Duggleby en 2min 52 sec op het Franse team Debeaupuits-Dhinnin

Bij de dames werd er nog stevig doorgekoerst met een ontsnapping van de Ierse witte trui, rose Candezen en de Britten na opnieuw materiaalpech van Kim Van Dijck-Annette van Deudekom.  Aan de finsh haalde het Britse team Tornham-Hall het voor de Ierse leidsters en de Canadese roze trui.

Voor het eindpodium kwam de gele leiderstrui van Polak-Ladosz uiteraard op geen enkel moment in gevaar.  Op de 2de plaats eindigde het Britse team Bate-Duggleby gevolgd door de Nederlanders de Vries-Bos.
.
Ook bij de dames was het podium reeds een tijdje duidelijk met Dunlevy-Mc Crystal en zij werden als eindwinnaar van de Belgische Tandemrace gekroond voor het Britse team Turnham-Hall en de Candezen Weldon-Lemieux.
Het Belgische team Anita De Coster met Caren Commissaris eindigde op een schitterende 5de plaats.

Canada ging ook met de beker voor het beste landenklassement naar huis.Meer informatie omtrent onze Belgische tandemrace vindt U terug op onze website http://www.tandemrace.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten