zaterdag 7 mei 2016

Verslag tijdrit en rit in lijn Hulshout

Glansprestatie voor Belgische dames te Hulshout   


Zaterdagmorgen werd op de wielerpiste te Hulshout de ondertussen traditionele achtervolgingskoers over 6 ronden, 2,308 km, gereden.
Als eersten gingen de damesteams van start en net zoals vorig jaar was het Ierse team, en witte trui, Dunlevy-Mc Crystal voor iedereen te sterk.  Met een gemiddelde snelheid van 47,94 km/u finishten zij met een supertijd van 2min 53sec 3hondersten waarmee zij bij de heren zelfs een 8ste tijd zouden gescoord hebben.  Naaste rivalen Turnham-Hall (GB) en Van Deudekom-Van Dijk (NED) eindigden op respectievelijk 3 sec en 6 sec 3 hondersten, waardoor Dunlevy-Mc Crystal hun positie voor de witte trui nog verstevigden.
De eerste teams bij de heren noteerden tijden van om en bij de 3 min.  Doch in de laatste drie races moesten de grote kanonnen nog aan de start en besttijden werden één na één verpulverd om tenslotte de Poolse wereldkampioenen tijdrijden als eindwinnaar te kronen met een tijd van 2 min 35 sec 78 hondersten aan een gemiddelde snelheid van 53,24 km/u ; 3 hondersten beter dan Bate-Duggleby (GB) en meer dan 4 seconden op de derden, de Vries-Bos.

In de namiddagrit over 80 km gingen een 4-tal teams, waaronder ex-winnaar Alfred Stelleman, al onmiddellijk in de aanval maar 2 ronden later was het avontuur al snel voorbij.  Daarna bleef het 11-koppige peloton lang samen maar in de 6de ronde waagde Aflred opnieuw zijn kans.  2 ronden later sloten de 2 Canadese teams zich bij Alfred Stelleman aan maar hun voorsprong bleef gestaag rond de 15 seconden schommelen.  In de 18de van de 20 te verrijden rondes werden ze dan uiteindelijk opnieuw gegrepen door het jagende peloton onder impuls van voornamelijk de Poolse leiders evenals het Britse team.
In de eindsprint toonden de Vries-Bos zich opnieuw de sterksten voor Ladosz-Polak (POL) en Duggleby-Bate (GB).

Bij de dames kregen van Deudekom-van Dijk in de 12de ronde met materiaalpech af te rekenen waardoor de Ierse leiders, samen met het Britse en het Canadese team hun kans schoon zagen om hun voorsprong in het algemeen klassement te vergroten en voluit in de aanval gingen.
In de eindsprint waren opnieuw Dunlevy-Mc Crystal de sterksten voor Weldon-Lemieux (CAN) en Turnham-Lora (GB).
Enerzijds door de bandbreuk van van Deudekom-Van Dijk en anderzijds door hun ritoverwinst veroverde het Ierse team ook opnieuw de roze leiderstrui.
Ook de Belgische dames leverden een glansprestatie met een 4de en 5de plaats in de ritoverwinning en met een 5de en 8ste plaats in de algemene rangschikking !

Zondag wordt de Belgische Tandemrace afgesloten met de traditionele rit te Essen om 12u.

Meer informatie omtrent onze Belgische Tandemrace vindt U terug op onze website http://ww.tandemrace.net

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten