vrijdag 6 mei 2016

Verslag rit te Overpelt

Nederlandse en  Poolse ritwinst in 2e rit Belgische Tandemrace te Overpelt   


De vrijdagrit in de Belgische Tandemrace is een jubileum binnen een jubileum. Wielerclub Hand in Hand te Overpelt organiseerde voor de 25ste maal een rit in onze 30-jarige Tandemrace ! 
Zowel bij de heren als bij de dames probeerden de Canadese en Franse teams hun coup te slaan..

Van in de 1ste ronde werd er snoeiend hard gekoerst, een peloton van 11 renners zonderde zich af waarin de ganse dag vooral de Canadese en Franse teams zeer aktief waren ! 
In de 2de ronde was het echter wel het Franse team Debeaupuits-Dhinnin die probeerden te ontsnappen uit het peloton.  Ver geraakten ze echter niet want ze werden al snel gecounterd door Britten en Polen zodat het peloton snel weer samen kwam.  Daarop probeerden de 2 Canadese teams om beurten weg te springen uit de groep, maar werden telkens door Polen en Fransen teruggehaald.  Echter wel een heel mooi staaltje teamwerk !!
In de 7de ronde kregen de Britse groene-truidragers af te rekenen met materiaalpech waarop het peloton onmiddellijk de remmen dichtkneep om de Britten snel terug weer te laten aansluiten, super sportief gebaar !!
De enige ontsnapping die dan nog iets kans op slagen hadden was in de 8ste ronde opnieuw van het Canadees team die een maximale voorsprong van 25 seconden bij mekaar fietsten, maar op hun beurt ook weer onder druk van de Poolse gele trui en Britse groene trui 2 ronden later opnieuw ingelopen werden.
De laatste ronden bleef het peloton gesloten en begon iedereen zich voor te bereiden op de sprint.  Aan de meet toonde het Nederlandse koppel de Vries-Bos zich het sterkste voor Carrier-Laflamme (CAN) en Debeaupuits-Dhinnin (FR).
Gele trui blijft in het bezit van de Polen Polak-Ladosz, de groene trui wordt morgen te Hulshout gedragen door de Nederlanders de Vries-Bos.

Ook bij de dames werd er op een hoog niveau gekoerst met een topprestatie van het Belgische team Anita De Coster-Caren Commissaris die met de kopgroep de finish bereikten op een 7de plaats. 
Ook bij de dames voerden de Canadese dames de forcing.  Het was echter het Poolse team die een superwedstrijd reed, 2 maal geveld door materiaalpech, 2 maal opnieuw het peloton vervoegd en dan nog in de laatste ronde uit de groep wegsprongen om uiteindelijk met 3 seconden net het sprintende peloton voor te blijven ! Odette Van Deudekom met Kim Van Dijk wonnen de pelotonsprint en veroverden hiermee de roze trui.  De Ierse dames Dunlevy-Mc Cristal blijven met 1 duizendste van een seconde in de witte leiderstrui.. 

Morgen wordt er in Hulshout  om 10u00 een tijdrit op de piste afgewerkt, gevolgd door een rit in lijn om 15u.
Zondag wordt de Belgische Tandemrace afgesloten met de traditionele rit te Essen om 12u.

Meer informatie omtrent onze Belgische Tandemrace vindt U terug op onze website http://ww.tandemrace.net

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten