donderdag 9 mei 2013

Proloog en 1ste rit in lijn te Gedinne


27ste Ronde van België voor Visueel Gehandicapten van start op het motocircuit van Gedinne

De Ronde van België voor Visueel Gehandicapten ging van start met een proloog over 5 km op het motocircuit te Gedinne.  Voor deze 27ste editie meldden zich in totaal 28 deelnemers aan, waaronder Olympisch kampioen in het tijdrijden Kathrin Goeken en zilveren medaillewinnaar Kosikowski bij de heren !  Voor de eerste maal zijn we dit jaar door UCI erkend als C-1 wedstrijd waarbij de renners UCI-punten kunnen verdienen om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen en Paralympische Spelen.  Nieuw ook dit jaar is het volledig gescheiden dames- en herenklassement … 2 wedstrijden in 1 dus !  In totaal hebben we 9 nationaliteiten aan de start waaronder een aantal toppers uit Canada, US en Groot-Brittannië.
Bij de dames stond in de proloog lang Kathrin op kop maar de als laatst gestarte Britse Turnham wist haar tijd nog te verbeteren met 26 seconden waardoor zij in de namiddagetappe met de witte leiderstrui van start ging.
Met een gemiddelde snelheid van 46,25 km/u wist de winnaar van vorig jaar, Alfred Stelleman, verrassend de proloog op zijn naam te schrijven voor 2 sterke Poolse teams.  Alfred startte de eerste rit in lijn in de gele leiderstrui !

De rit in lijn over 75 km ging snoeihard van start met aanvallen van de Poolse, Canadese en Nederlandse teams.  In de afdaling waar we snelheden van bij de 80 km/h noteerden, gingen in de 3de ronde een Pools en Canadees team aan de haal !  Zij bouwden heel snel een voorsprong uit van om en bij de minuut en het zag er lang naar uit dat zij onderling voor de ritoverwinning zouden strijden.  Dit was echter zonder het beresterke team Wegner-Czopek gerekend die in de 7de ronde de achtervolging inzette, 2 ronden later het leidersduo bijhaalde, vervolgens zelf ontsnapte en uiteindelijk nog met meer dan een minuut voorsprong de rit op hun naam schreef !   Zij worden ook de nieuwe leiders in het klassement en vertrekken morgen in de gele trui te Overpelt voor de tweede rit in lijn om 15u. De Belgische kampioen Marc Eymard met Jérôme Defays eindigde op een verdienstelijke 14de plaats in de rit.

Bij de dames bleven de beste drie lang samen de strijd voeren en gingen uiteindelijk samen naar de meet waarin het Poolse team Podkoscielna-Wnuczek het haalde in de sprint voor de Britse wittetruidragers en het Nederlandse team met Kathrin Goeken.  Turnham-Hall bleven hierdoor wel in de witte trui als leiders bij de dames..


Meer informatie omtrent onze Ronde vindt u terug op onze website www.tandemrace.net
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten