zondag 12 mei 2013

Verslag Essen


Nederlandse ritoverwinning en volledig Pools eindpodium in Ronde van België

Zondag werd de 27ste editie van de Ronde van België voor Visueel Gehandicapten afgesloten met de traditionele rit te Essen. 

Er werd aan een hels tempo gestart waardoor de groep zeer snel uitgedund werd tot een dertiental tandems.  Aan een gemiddelde snelheid van meer dan 45 km/h werden de eerste ronden afgemaald en gecontroleerd door een Pools blok om de gele trui van Polak veilig te stellen.  De Poolse geletruidragers werden in de 5de ronde echter geveld door bandbreuk.  Moment daar voor het Canadese en de Nederlandse teams om een gooi te doen naar de gele trui.  Maar de voorsprong van 3 min 23 sec bleek meer dan voldoende om hun trui niet in gevaar te brengen.  Zij moesten aan de finish 1 min 55 sec toegeven op de overwinnaar en schrijven dus de eindoverwinning van de editie 2013 van de Ronde op hun naam !
In de voorlaatste ronde sprong het Nederlandse team weg uit de kopgroep en wisten uiteindelijk nog een luttele 3 seconden over te houden aan de finish voor de ritoverwinning.  Plaatsen 2 en 3 waren voor Nederland en Canada in deze rit.

De Poolse overheersing was dit jaar enorm met de 4 Poolse teams op de 4 eerste plaatsen in het eindklassement waardoor we een volledig Pools eindpodium kregen.
Uiteraard kregen zij ook de beker voor het beste landenklassement.

Bij de dames kwam de witte trui van het Britse team Turnham-Hall nooit meer in gevaar.  In de 3de ronde kreeg het Poolse team Podkoscielna-Wnuczek materiaalpech wat het sein was voor de Nederlandse dames om volop in de aanval te gaan in een poging om hun posities in het eindklassement te verbeteren.  De Poolse dames bleken echter te sterk en konden in de 17de van de 21 te verrijden rondes terug inpikken in het peloton.  De Duitse dames Handrup-Heiny bleken opnieuw de sterkste van de kopgroep in de sprint en haalden net als gisteren de ritoverwinning binnen !  De eindoverwinning ging dus naar het Britse team Turnham-Hall voor het Poolse team en de Nederlandse dames Kathrin Goeken met Linda Van Vliet, de bronzen Olympische medaillewinnaars van de Paralympics in Londen.

Mede dankzij de UCi-erkenning als C1-wedstrijd was deze editie zeker weer een succes te noemen, ook vanuit de media kregen we reeds een meer dan verhoopte aandacht met 4 artikels in nationale kranten, 3 reportages op nationale en regionale tv-zenders en een verslag op Radio2.  Vol verwachting kijken we reeds uit naar onze volgende 28ste editie, die plaatsvindt van 29 mei t.e.m. 1 juni 2014.

Meer informatie omtrent onze Ronde vindt U terug op onze website http://ww.tandemrace.net en op onze blog http://tandemraces.blogspot.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten