vrijdag 10 mei 2013

Verslag 2de rit Overpelt


Poolse heerschappij in 2e rit Ronde van België te Overpelt   


De vrijdagrit in de Ronde van België voor Visueel Gehandicapten werd traditioneel georganiseerd door Wielerclub Hand in Hand te Overpelt.

Net zoals gisteren ging ook deze rit weer onder een hels tempo van start, ditmaal met het Poolse team Polak-Ladosz dat in de 3de ronde een verschroeiende demarrage plaatste en nooit meer terug gegrepen werd ondanks verschillende pogingen van Canadezen, Fransen en andere Poolse teams .. Enkel 2 ploeggenoten wisten nog uit het peloton te ontsnappen en bleven tot het einde uit de greep van de groep maar de 4 minuten voorsprong van de leiders wisten ze nooit meer goed te maken.  In de 3 laatste ronden kwam er dan toch nog enige reactie los in de kopgroep zodat het dubbelen van de ganse groep uiteindelijk nog vermeden werd, maar verloren wel meer dan 4 minuten op de ritwinnaars en nieuwe gele-trui dragers !

De dames maakten er een eerder rustige wedstrijd van en behalve het Duitse team Niemann-Haatz dat met pech te kampen had bleef de 8-koppige groep samen waarbij Handrup-Heiny, ex-eindoverwinnaars van onze Ronde, de spurt van het peloton wonnen voor de ritwinst bij de dames. De Engelse dames Turnham-Hall starten morgen in Hulshout opnieuw in de witte leiderstrui. 

Morgen wordt in Hulshout gestart met een tijdrit op de piste om 10u00, gevolgd door een rit in lijn in het Industriepark met start om 15u.  
Zondag wordt de Ronde afgesloten met de traditionele rit te Essen om 12u.

Meer informatie omtrent onze Ronde vindt U terug op onze website http://ww.tandemrace.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten